zondag 8 maart 2009

Dag 12: Ngorongoro

We hebben dag 2 in de dierentuin - dit keer genaamd Ngorongoro - achter de rug. Het Ngorongoro park bestaat uit een krater met een doorsnee van circa 20 kilometer. Het is de grootste intakte 'caldera' (ingestorte vulkaankrater) ter wereld. Het verhaal wil, dat deze vulkaan ooit groter is geweest dan de Kilimanjaro. In de krater, is een zeer grote verscheidenheid aan wild, het is een van de meest dichtbevolkte wildgebieden ter wereld.

We hebben allereerst onze koffers afgegeven in het hotel, vervolgens zijn we de krater ingereden. Nou, we kunnen weer wat dieren toevoegen aan de lijst, zoals hyena, gazelle, cheetah, neushoorn (Big Five score nu dus 4/5), jakhals. Het is een ontzettend mooi gebied, met ongelooflijk veel dieren. Als je op de kraterrand staat, zie je alleen door de verrekijker wat dieren, maar ben je eenmaal beneden dan weet je niet waar je kijken moet.

We zitten in een hotel op de kraterrand (Ngorongoro Sopa Lodge) , weer enigszins op hoogte (2200 meter). Vanaf het hotel, is een prachtige zonsondergang te bekijken.


De Ngorongoro krater, gezien vanaf de kraterrand


Zebra's in Ngorongoro. Jonge zebra's zijn altijd veel bruiner dan volwassen zebra's.


Deze leeuwen liggen bij te komen


Zonsondergang, gezien vanaf het hotel

Geen opmerkingen: