woensdag 11 maart 2009

Dag 14 en Dag 15: Serengeti en terugreis

Inmiddels zit de vakantie er alweer bijna op, we zitten op het vliegveld te wachten.

Gisteren hebben we weer rondgereden in de Serengeti, maar we hebben geen nieuwe diersoorten meer gezien. Wel weer veel dieren, zoals leeuwen, nijlpaarden, een tweede luipaard!, olifanten, giraffes, zebra's, antilope-soorten, weer een cheetah die een aanval heeft ingezet op een gazelle die is gelukt, etc, etc. Al met al heel erg leuk om nog een dag op safari te zijn, maar al met al is 4 dagen in de dierentuin ook wel meer dan genoeg.

Het was vandaag een vermoeiende dag. We moesten al om 6 uur opstaan en om 7 uur 's ochtends vertrekken, omdat het nog 6/7 uur rijden is van de Serengeti naar Arusha, waarvan een groot deel over onverharde wegen.

Vervolgens zijn Martijn zijn ouders afgezet op het grote (not!) vliegveld van Arusha (denk aan: een flying docters vliegveld), waar ze om 15:00 uur met een mini vliegtuigje naar Zanzibar zijn gevlogen.

Ondertussen hebben wij nog wat souvenirs gekocht en het lokale bananenbier Mbege geproefd. Vooral dat laatste was een hele belevenis, denk aan: een achterbuurt, een vaag café, bier in een plastic maatbeker met banaan er doorheen geprakt en dan bruin met stukjes... Hoop dat dit goed gaat qua maag met 11 uur vliegen te gaan...(noot achteraf: verbazingwekkend genoeg is dit goed gegaan)

Daarna zijn we 'pole pole' (langzaam, langzaam) naar het internationale vliegveld gegaan, want onze vlucht gaat pas om 22:00 uur. We waren op het vliegveld om 17 uur en hebben gewacht bij een leuke bar buiten, om nog even van de zon te genieten. Wordt dus een vermoeiende nacht, want we vliegen eerst nog naar Dar Es Salaam, voordat we weer omhoog gaan. Morgen om 7:00 uur zijn we dan in Nederland.

We hebben twee reuzensouvenirs mee (2 hele grote giraffes van hout, die veel te groot zijn voor handbagage, maar die toch meegaan als handbagage), waarmee we net de douane zijn doorgekomen, maar dat wordt morgenochtend nog lachen in de trein ;)


De vluchten die vandaag vertrekken vanaf Arusha Airport


Op weg naar Zanzibar

Geen opmerkingen: