zaterdag 7 maart 2009

Dag 11: Lake Manyara

Gisteren een zware dag gehad, we hebben de hele dag bij het zwembad gelegen... Wel eindelijk begonnen in mijn boek (Winter in Madrid) en bijna uit :) Geen erg toepasselijke titel gezien de warme omstandigheden hier, maar wel een ontzettend mooi boek.

Vandaag stond de eerste gamedrive op het programma. We zijn vanochtend om 9 uur opgehaald door gids Adrian en zijn eerst naar de lodge voor de komende nacht gereden, het Kirurumu tentenkamp. Dit ligt aan de rand van Lake Manyara, een relatief klein park op circa 2uur rijden van Arusha. We hebben hier wel gelijk 3 van de Big Five gezien (leeuw, olifant, buffel)! Verder nog zebra, aap, baviaan, impala, dikdik, nijlpaard en meer! Erg gaaf dus! Ook hebben we nog een aanval van simba op pumba gezien, die gelukkig is mislukt.

We slapen in een soort grote tent, met allemaal ramen van gaas, dus middenin de natuur. Een ontzettend mooie locatie. Het kamp wordt bewaakt door de Maasai, die in het hotel werken. Je mag niet naast het pad lopen in verband met slangen/schorpioenen. dus oppassen geblazen!


Een Olifant langs de kant van de weg


Pumba!


Giraffes bij Lake Manyara


Een dik-dik!

Geen opmerkingen: